loading

 

  • Началото на ерата на SUM: Новият Opel Rocks-e означава Устойчива градска мобилност (Sustainable Urban Mobility)
  • Нова мобилност: Opel SUM запълва празнината между скутер и лек автомобил
  • Моят първи Opel: За младежи от 15 години с шофьорска книжка клас AM1
  • Електрическо превозно средство: Електрически обхват до 75 км според WLTP2
  • Лесно зареждане: На всеки елетрически контакт в домакинството
  • Двуместен: иновативен дизайн, включващ Opel Vizor и врати, които се отварят в противоположни посоки
  • Първи поръчки: от началото на 2022 г.

 

Рюселсхайм. Германският автомобилен производител Opel представя днес първият SUM (Sustainable Urban Mobility). Новият Opel Rocks-e означава устойчива градска мобилност и е отговорът на настоящите изисквания, предлагайки електрическа мобилност със защита от вятър и дъжд. Прогресивен, смел и с изчистен дизайн -  типичен Opel. В Германия може да се управлява от младежи на възраст от 15 г. с шофьорска книжка АМ. С новия 2,41-м. двуместен автомобил, Opel продължава своята офанзива за електрификация. Германският производител на автомобили разширява портфолиото си от модели с електрическо SUM превозно средство последващо Corsa-e, което почти всеки шофьор може да си позволи. Началната цена за новия Opel Rocks-e в Германия ще бъде по-ниска, в сравнение с този за малка кола, а месечните разходи за лизинг ще бъдат подобни на тези на билет за местен обществен транспорт. Rocks-e ще бъде на разположение за поръчка онлайн или директно при избрани дилъри на Opel от есента на тази година в Германия и на останалите пазари - през 2022 г.

 

„Нашият нов Opel Rocks-e е неустоим във всяко отношение. Дизайнът е смел и изчистен, размерите са изключително компактни. Нашата SUM се захранва само с електричество и цената е несравнима. Rocks-e дава възможност за интелигентна и функционална електрическа мобилност за всеки и ще привлече внимание.”, казва ръководителят на продажбите и маркетинга на Opel Стивън Норман. „Opel е просто „menshlich“ и достъпен - Rocks e доказателство за това.”

Моят първи Opel: За разумно и удобно шофиране в града

Новият Opel Rocks-e е различен – стилен, малък автомобил, без вредни емисии, удобен за двама, комфортен за шофиране в градовете. Най-хубавото е, че Rocks-e е само 2,41 метра дълъг и 1,39 м широк (без външни огледала) и тежи само 471 килограма (вкл. батерията), което означава, че официално е класифициран като леко моторно превозно средство. В Германия на тийнейджъри навършили 15 г. е позволено да шофират с шофьорска книжка клас AM. Това е валидно от 2021 г. и се прилага в цяла Германия. По този начин се подкрепят нуждите от мобилност на младите хора, особено за пътя до училището или мястото на обучение. Новият Opel Rocks-e е идеалния избор.

Интелигентният SUM на Opel предлага пробег до 75 километра според WLTP2, който може да бъде изминат със скорост до 45 км/ч. Това го прави идеален за ежедневния градски трафик - не само за млади шофьори, но и за тези, които искат да пътуват удобно, с автомобили без вредни емисии и не искат да прекарват дълго време в търсене на място за паркиране. 14-инчовите джанти и кръгът на завъртане от само 7,20 м правят Rocks-e идеален за града.

Батерията от 5,5 kWh на Opel Rocks-e може да се презареди напълно за около 3,5 часа чрез използването на всеки стандартен домакински контакт с помощта на придружаващият кабел за зареждане с дължина три метра. Opel предлага адаптер за зареждане на обществена станция за зареждане.

SUM със стил: Вратите се отварят в противоположни посоки и дизайн с Opel Vizor

Rocks-e представя новото лице на марката Opel Vizor, включително LED фарове и индикатори. Вратите от двете страни са идентични, което подобрява смелия и чист вид. Вратата на пътника се отваря напред, докато вратата на водача се завърта назад в обратната посока.

Двете седалки в купето са разположени една спрямо друга, така че пътникът отпред да има удобно място за краката и водачът да може да премести седалката си по дължина. Мястото за глава е достатъчно, дори за хора с височина над 1,90 м. Освен това, въпреки компактните си размери, новият Rocks-e предлага обем на багажа до 63 литра в мястото за крака на пътниците, плюс интелигентна кука за чанта за пазаруване с размер XXL.

Кокпитът отговаря на изискванията на съвременното младо поколение: ясен и фокусиран върху най-важното. Дисплеят показва скоростта, режима на шофиране, състоянието на зареждане на батерията, оставащия обхват и пробег с един поглед. Практическите детайли включват държач за смартфон, разположен на централната конзола. Услуги като приложението „myOpel“ предоставят допълнителна практическа информация.

Благодарение на компактните размери и големите прозорци, шофьорите на Opel Rocks-e се радват на добра цялостна видимост. Лека, приятна атмосфера в интериора се осигурява от стандартния панорамен стъклен покрив - необичаен за превозно средство в тази ценова категория. Rocks-e се предлага в три отличителни линии на оборудване: като Opel Rocks-e, Opel Rocks-e „Klub“ и Opel Rocks-e „TeKno“.

Името „Rock“ има традиция в германския автомобилен пазар. Opel ADAM Rocks и Opel KARL Rocks добавиха свой собствен специален усет към марката с отлично оборудвани, с офроуд екстри и следователно готови за ежедневното шофиране през градската „джунгла“. Новият Opel Rocks-e е още по-адаптиран за използване в градове. Чисто електрически, без емисии и почти безшумен, новият модел е полезен както за съвестта, така и за околната среда.

 


[1] Отнася се за четириколесни леки моторни превозни средства с номинална продължителна/използвана мощност, ненадвишаваща 6 kW, с не повече от две седалки и максимална скорост, която не надвишава 45 km/h.

[2] Посоченият - предварителен - диапазон беше определен с помощта на процедурата за изпитване на WLTP (Регламент (ЕО) № 715/2007 и Регламент (ЕС) № 2017/1151). Действителният обхват може да варира при ежедневни условия и зависи от различни фактори, по -специално от личния стил на шофиране, естеството на маршрута, външната температура, използването на отопление и климатизация и термичното предварително кондициониране.

НАЧАЛО