loading

Новата Opel Astra - кампания в социалните медии: Дръзка, с изчистен и модерен дизайн

  • Вълнуващо: кампанията на новата Astra в социалните медии направи „светкавицата“ още по-блестяща
  • Германско: Astra се произвежда в централата в Рюселсхайм и се представя директно от там
  • Достъпно: три видеа с експерти от Opel представящи германското качество “made in Germany”

 

Рюселсхайм. Новата Astra е предизвикателство в своя клас – създадена и произведена в централата на Opel в Рюселсхайм, Германия. Модерната концепция на модела ще създаде ново движение на пазара на автомобили, подчертано от новите кампании в социалните медии, които представят Astra в нейния нов облик и показват логото на марката със „Светкавицата“ още по-искрящо отпреди.

Видеото от кампанията публикувано в YouTube представя пред света Astra като символ на новия, дързък външен облик на Opel и показва обновената корпоративна идентичност на марката с характерния за нея жълт цвят.

Чрез видеото публиката се пренася във вселената на новата Astra и наблюдава нейното представяне от първия ред на събитието. Кадрите от тестовете са реализирани от професионални шофьори на закрита писта и разкриват показателите на автомобила както при шофиране на аутобан, така и сензационния му впечатляващ дизайн.

„Новата Opel Astra представя дизайна на марката и показва, че правилно е била основен фокус за екипа на социалните медии“, каза Куентин Хубер, ръководител на стратегията за марката и социалните медии в Opel. „Динамичен, както никога досега, зашеметяващо смел и чист дизайн с новото„лице“ - Opel Vizor – автомобилът е в светлината на прожекторите. Нашето презентиращо видео показва, че Astra е готова да предопредели една нова ера. "

Експертите на Opel играят главна роля

Новата Opel Astra - кампания в социалните медии: Дръзка, с изчистен и модерен дизайнПътят на Astra оживява в три документални филма, фокусирани върху експертите от Opel, които отговарят за нейното развитие, дизайн и производство. Кампанията отдава особена почит на екипа на Opel, който е направил удивителни подобрения през последните няколко години, за да оспори статуквото в C-сегмента и да засили влиянието на Astra.

Без предисловия, експертите от Opel въвеждат зрителя в дейността на ръководените от тях екипи. И всеки един в своята област доказва че новата Astra е германския претендент на пазара, с което логото на „светкавицата“ заблестява още по-ярко. Главният инженер на Opel Astra Мариела Воглер обяснява как нестандартното мислене накара Opel да създаде нов бенчмарк в сегмента на компактните класове. Дизайнерът Илка Хьоберман посочва с какво новата Astra излиза извън стандартната линия от гледна точка на дизайна, а мениджърът на завода в Рюселсхайм Майкъл Левалд показва на публиката една нова ера на производство на електрическите превозни средства.

„Социалните медии са насочени към емоциите, а новата Astra е идеалната тема за тази цел“, казва Филип Куанц, мениджър на групата социални медии в Opel. „Ние преценихме тази възможност да представим Opel и новата Astra като дръзка, с изчистен дизайн и иновативна, перфектна за новата аудитория потребители, истинското ново лице на Opel“.

Кампанията прави връзка между премиерата на новата Astra и пристигането на автомобила в търговската мрежа

Новата Opel Astra - кампания в социалните медии: Дръзка, с изчистен и модерен дизайнВидеоклиповете бяха показани за първи път по време на пресконференцията на Световната премиера на новата Astra и ще бъдат пуснати като част от световната комуникационна кампания на Astra в социалните мрежи. Кампанията е предназначена да поддържа интереса на високо ниво, като запълва периода между световната премиера и телевизионната кампания, която ще стартира, когато новата Astra пристигне в търговската мрежа.

Видеата показват заводът в Рюселсхайм, където се произвежда новата Astra. Допълнително съдържание е създадено в Opel Design, в студиото и на пистата за шофиране, която се намира в Германия. Снимките са реализиранипрез  август 2021 г., като по време на снимачния процес напълно са спазени всички мерки за безопасност свързани с COVID-19. Творческата компания за производство на филми, която сбъдва амбицията на екипа на Opel, също е немска: Базираните в Дюселдорф видео специалисти от Neuland гарантират, че новата Astra е уловена в уникални моменти и в най-силна визуална форма. Neuland имат опит. Те убедиха всички и с друг хит от Рюселсхайм – видеото заснето за представянето на Manta GSe ElektroMOD - който надмина един милион гледания в Youtube.

НАЧАЛО