loading

 

  • Astra сега като plug-in хибрид и от 2023 година напълно електрическа Astra-e
  • Смел и изчистен дизайн с новото лице на Opel - Vizor и с възможност за комбинация от два цвята
  • Изцяло дигитално табло Pure Panel с широк екран и интуитивен контрол
  • Най-новите светлини със система Intelli-Lux LED® Pixel Light с 168 LED елемента
  • Множество системи за сигурност и комфорт при шофиране
  • Ергономични седалки сертифицирани от германския център AGR, с възможност за кожен салон и дамаска Alcantara
  • Създадена, разработена и произведена в централата на Opel в Германия
  • Спортният модел с пет врати, ще се поръчва от октомври със стартови цени от €22,465

 

Рюселсхайм. Световна премиера на новата Opel Astra: Opel разкрива изцяло новото, шесто поколение на бестселъра в компактния клас. Истински дизайнерски скъпоценен камък с новото лице Opel Vizor, изцяло дигитален Pure Panel и най-добрите технологии, като най-новата версия на светлините с адаптивната Intelli-Lux LED® Pixel Light. С новия модел германският производител отваря следващата глава от 30-годишната история на успеха на Astra: за първи път компактният автомобил от Рюселсхайм ще се предлага с електрическо задвижване. Opel ще предложи новата Astra като plug-in хибрид и от 2023 г. като електрическа Astra-e. Освен това има версии с високоефективни бензинови и дизелови двигатели в комбинация с оптимизирана шестстепенна ръчна и осемстепенна автоматична трансмисия.

Новото портфолио на Astra има по нещо за всеки по отношение на алтернативите на задвижването -  това е първият модел на Opel, който скоро ще предложи на клиентите избора между чисто електрическо задвижване, плъгин хибрид или двигател с вътрешно горене. Обхватът на мощността се простира от 81 kW/110 к.с. до 165 кВт/225 к.с. мощност - така че превъзходното шофиране е гарантирано. Opel съчетава удоволствието при шофирането с най-висока ефективност и екологично съзнание в следващото поколение на своя бестселър в компактния клас.

„Новата Opel Astra е уникална - с нея Opel стартира нова ера. Това се отнася за цялата гама от двигатели до електрическата Astra-e с батерии, както и за нейните водещи в класа технологии и изключителен дизайн. Opel поставя нови стандарти с този автомобил, който разполага с всичко необходимо, за да се превърне отново в бестселър “, казва новият изпълнителен директор на Opel Уве Хохгешурц.

Opel Vizor с Intelli-Lux LED® Pixel Light: Светлини съчетаващи най-добрите технологии

Новата Opel Astra е олицетворение на дизайна на марката. Динамичен автомобил, с изчистени повърхности, без излишни елементи и с новата марка на лицето - Opel Vizor. Това показва на пръв поглед, че Astra е готова да създаде една нова ера.

Подобно на своя предшественик, лансиран през 2015 г., колата внася иновации в компактния клас, които клиентите преди познаваха само от по-скъпите автомобили. Например, Astra може да превърне нощта в ден: най-новата еволюция на адаптивната Intelli-Lux LED® Pixel Light идва направо от водещата Insignia на Opel и със 168 LED елемента води в компактните и средни пазарни сектори.

Скок във времето се случи и в интериора на новото поколение Astra. С напълно цифровото табло Pure Panel аналоговите инструменти са вече в историята. Вместо това новият интерфейс (HMI) е със свежа, модерна графика и предлага на клиентите чисто и по-интуитивно изживяване. Пътниците могат да управляват новата Astra интуитивно чрез изключително широки сензорни екрани, точно като смартфон. Дизайнерите и инженерите на Opel са положили много усилия, за да гарантират, че водачът получава цялата необходима информация и полезни опции за работа, но не е обременен с излишни данни или функции. В допълнение, ключови настройки, като климатичен контрол, все още могат да се управляват чрез физически превключватели и бутони.

Opel осигурява и изключителен комфорт на сядалките на новия модел. Предните седалки, са сертифицирани по AGR („Aktion Gesunder Rücken e.V.“ / „Асоциация за здрави гърбове“) и с изключителната си ергономичност са изключително удобни, особено при дълги пътувания. Шофьорът може да се довери на едни от най-съвременните асистиращи системи, вариращи от хед-ъп дисплея до полуавтоматизираната помощна система Intelli-Drive 2.0, която интегрира всички камери и сензори на борда с възможност за свързване с e-horizon и Intelli -Vision 360-градусова камера.

Динамично управление и „Autobahnproof“ спиране и стабилност

Новата Astra е дълга 4374 милиметра и широка 1860 мм. Само с 4,0 мм по-дълга от предишния модел. Междуосието е увеличено с 13 мм до 2 675 мм. Независимо от мускулестата и уверена стойка, практичният багажник на новата Astra с регулируем под предлага на водача и четирима пътници до 1250 литра обем багаж със сгънати задни седалки.

Новата Astra е базирана на третото поколение на изключително гъвкавата многоенергийна архитектура EMP2, с ДНК на Opel, вградена от началото на разработката.

Кормилното управление и шасито – с окачване на амортисьора на McPherson отпред, торсионна лента отзад - са проектирани за управление при силно разклащане (затихване на движението около хоризонталната ос). При спиране новият модел осигурява силна спирачна сила и остава изключително стабилен както в завои, така и в права линия. Устойчивостта на усукване на новата Astra е с 14 % по -висока от тази на предишния модел.

Поръките за новата Opel Astra ще започнат през есента и тя ще се доставя на първите клиенти от началото на 2022 г. Първоначално ще бъде пусната като спортен модел с пет врати с линии, подобни на купе; елегантната комби версия на Astra Sports Tourer ще последва скоро. Една година след пускането на пазара на новото поколение електрическата Astra-e ще се присъедини към гамата. Новата Astra е проектирана, разработена и ще се произвежда с най-голяма прецизност в централата на Opel в Рюселсхайм. Opel Astra - произведено в Германия.

 

НАЧАЛО