loading

Рюселсхайм. Automotive News Europe избра вицепрезидента на Opel Design Марк Адамс за един от Eurostars 2021. Реномираното списание в индустрията избра 17-те най-важни лица, вземащи решения в автомобилния бизнес. Носителите на наградите бяха обявени вчера на Международното автомобилно изложение (IAA) в Мюнхен.

 

 

 

Марк Адамс беше отличен за прогресивния дизайн на новия Opel Mokka. От Automotive News Europe заявиха: „С малкия SUV Opel Mokka Марк Адамс и неговия екип започнаха радикални промени в Opel. При представянето на Mokka, компанията го описа като истински реноватор, който ще промени възприятието за марката.“

Това е 24-ият път, когато водещите лица в автодизайна са награждавани с Eurostars. „17-те лица, които номинираме тази година, са преодолели безпрецедентни професионални и лични предизвикателства по време и след пандемията от Covid 2019. Гъвкавостта и талантът, които показаха в такива трудни времена, са забележителни. Те помагат за извеждането на автомобилната индустрия в нова ера по печеливш начин.“, заяви г-н Лука Чиферри, асоцииран издател и редактор на Automotive News Europe.

Спиращ дъха дизайн: Mokka с Opel-Vizor и изцяло дигитален Pure Panel

Новият Opel Mokka впечатлява с перфектни пропорции и прецизност до най-малките детайли. Късите надвеси и широката стойка са характерни за дръзкия, изчистен външен вид на 4,15-метровия петместен автомобил. Най-забележителната характеристика на изгледа отпред е Opel Vizor, който представя новото лице на Opel, интегрирайки безпроблемно решетката на автомобила, LED фаровете и новоразработената емблема на Opel Blitz в един елемент. Името на модела се появява за първи път разположено в центъра на задния капак на колата изписан със специално проектиран шрифт, който оформя думата „Mokka“ по технически, плавен и отличителен начин.

Интериорът отразява ясната философия на компанията. Новиото интериорно табло - панел Opel Pure интегрира два широкоекранни дисплея и акцентира върху най-важните параметри. Pure Panel е с уникален дизайн - ясно структуриран и видим с един поглед. Новата Mokka се предлага както с изцяло електрически модел, така и с двигатели с вътрешно горене.

 

НАЧАЛО